Hermelín zabalený v alobalu, grilovaný, servírovaný spolu s orestovanou cibulkou dochucenou medem, pepřem a brusinkovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 balení | Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | medu |
1 lžička | drceného pepře |
2 ks | středně velké červené cibule |
alobal | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hermelíny zabalíme do alobalu lehce potřeného olivovým olejem a grilujeme cca 5 minut z každé strany 2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a nasypeme do hluboké pánve s rozehřátým olejem, zlehka opékáme dozlatova
3. Přidáme med, pepř a mícháme až do karamelizace medu, pak přilijeme sklenku vody a opět mícháme, dokud cibule nezměkne
4. Na závěr vmícháme brusinkovou omáčku, pepř a podle chuti cibuli osolíme.
3. Hotové hermelíny dáme na talíře, doplníme cibulí a vhodnou přílohou, například opečenými bramborami.
Grilovaný Hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě
Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem