Hermelíny potřené hořčicí, pokladené zkaramelizovanou cibulí, zabalené v alobalu, grilované na roštu grilu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 balení | Sedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra) |
200 ml | světlého piva |
4 lžičky | dijonské celozrnné hořčice |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | hnědého cukru |
60 g | kompotovaných, čerstvých nebo mražených brusinek |
2 ks | větší cibule |
sůl |
Postup:
1. V hluboké pánvi nahřejeme olej, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky, jakmile cibule začne zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat, pak obsah pánve zalijeme pivem, podle chuti přisolíme a odstavíme
2. Hermelíny potřeme hořčicí, posadíme do alobalu a na každý dáme 1/
4 zkaramelizované cibule, zakryjeme kouskem pečicího papíru a zabalíme do alobalu
3. Dáme na gril a pečeme 5 – 7 minut z každé strany
4. Hotové sýry můžeme při podávání doplnit listy salátu a pečivem.
Zdroj: sedlcansky.cz
Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulí dochucenou brusinkovou omáčkou