REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný Hermelín s citrony a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu na grilu upečené hermelíny ochucené pastou z grilovaných stroužků česneku, doplněné o kolečka citrónu, cukr a snítky tymiánu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 baleníSedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra + balíček grilovacího koření)
4 ksvětvičky tymiánu
1 ksvětší česnek
1 kscitronu
olivový olej
cukr
sůl

Postup:

1. Z česneku vyloupneme 2 stroužky, zbytek stroužků zabalíme do alobalu a upečeme je nebo ugrilujeme
2. Upečený česnek necháme částečně zchladnout, stroužky vymáčkneme na prkénko a utřeme je se solí, lžící citronové šťávy vymačkané z poloviny citronu a grilovacím kořením na pastu
3. Druhou polovinu citronu a zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky
4. Hermelíny potřeme vzniklou pastou, na každý položíme jeden plátek citronu, posypeme cukrem, přidáme plátky česneku, větvičky tymiánu a špetku nastrouhané citronové kůry
5. Zakryjeme kouskem pečicího papíru, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany 5 – 7 minut.

Poznámka:

Zdroj: sedlcansky.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy