Hermelíny potřené sirupem z piva, pokladené opraženým perníkem, zabalené v alobalu grilované na roštu grilu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 balení | Sedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra) |
300 ml | tmavého piva |
50 g | perníku na strouhání |
50 g | másla |
40 g | hnědého třtinového cukru |
1 lžíce | nahrubo drceného pepře |
sůl | |
papír na pečení |
Postup:
1. Pivo nalijeme do rendlíku, přidáme cukr a svaříme asi na 1/
4 objemu
2. Přidáme polovinu másla a pozvolna svaříme do strupovité konzistence, odstavíme a necháme lehce zchladnout
3. Na druhé polovině másla opražíme perník s pepřem do křupava
4. Hermelíny rozložíme na alobal, potřeme sirupem z piva, posypeme perníkem, perník zakryjeme kouskem pečicího papíru
5. Zabalíme do alobalu a grilujeme 5 – 7 minut z každé strany
6. Hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme vhodnou přílohou, například grilovanými jablíčky.
Zdroj: sedlcansky.cz
Grilovaný bio kozí sýr se salátem
Grilovaný hermelín plněný hráškovou kaší, ozdobený pečenou anglickou slaninou