REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný Hermelín glazovaný černým pivem s perníkovou krustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hermelíny potřené sirupem z piva, pokladené opraženým perníkem, zabalené v alobalu grilované na roštu grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 baleníSedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra)
300 mltmavého piva
50 gperníku na strouhání
50 gmásla
40 ghnědého třtinového cukru
1 lžícenahrubo drceného pepře
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Pivo nalijeme do rendlíku, přidáme cukr a svaříme asi na 1/
4 objemu
2. Přidáme polovinu másla a pozvolna svaříme do strupovité konzistence, odstavíme a necháme lehce zchladnout
3. Na druhé polovině másla opražíme perník s pepřem do křupava
4. Hermelíny rozložíme na alobal, potřeme sirupem z piva, posypeme perníkem, perník zakryjeme kouskem pečicího papíru
5. Zabalíme do alobalu a grilujeme 5 – 7 minut z každé strany
6. Hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme vhodnou přílohou, například grilovanými jablíčky.

Poznámka:

Zdroj: sedlcansky.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy