REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný ananas, müsli buchtička z jogurtu s jogurtovým drinkem a zmrzlinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přestože není nad pořádnou „grilovačku“ někde na zahrádce, nemusíme se ochuzovat o dobroty z grilu ani s příchodem podzimu. Mnoho z nás už vlastní domácí gril, který stačí jenom strčit do zásuvky. A co na něm můžete přichystat? Např. tento recept, které vznikl ve spolupráci české mlékárny Hollandia a juniorské sekce Asociace kuchařů a cukrářů ČR.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
Posypka na buchtičky:
28 gšpaldové mouky
22 gtřtinového cukru
22 gmásla
15 gnahrubo nasekaných arašídů
14 gvloček
Buchtičky (cca 5 kusů):
116 gSelského bílého jogurt Hollandia
66 gmásla
32 gšpaldová mouky
32 ghladké mouky
32 gvloček
22 gtřtinového cukru
3 gsoda na pečení
2 ksvejce
špetka soli
Ananas:
1/2 ksananasu
50 gtřtinového cukru
40 mlvodky
limetová šťáva z jedné limety
Zmrzlina z Bio Bifi Drinku:
3 ksBio BIFI drink Hollandia
mango a ananas

Postup:

Postup – posypka:

  1. Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat.
  2. Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku.
  3. Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.

Postup – buchtičky:

  1. Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl.
  2. Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.
  3. Do směsi vmícháme jogurt a vejce.
  4. Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky).
  5. Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.

Postup přípravy ananasu:

  1. Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.
  2. Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.
  3. Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
  4. Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.

Zmrzlina z Bio Bifi Drinku – postup:

  1. Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne.
  2. Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.
  3. Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Rozdá se 300 žemlovek zdarma. Zachraň jídlo tím oslaví vznik kuchařky

Večer 16. října bude ve znamení “záchranářských” receptů. V Pražském kreativním centru oslaví iniciativa Zachraň jídlo vznik nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která obsahuje 100 receptů, jak doma neplýtvat jídlem. Během happeningu rozdají dobrovolníci 300 porcí luxusních žemlovek ze surovin, které by se jinak nevyužily. Kromě křtu kuchařky a výdeje žemlovek bude na místě bohatý program: od workshopů na výrobu sušenek z dužiny, promítání filmu o plýtvání jídlem, výstavy až po drinky ze “zachráněného” ovoce. Vstup na akci je zdarma.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Hurá do školy po pořádné snídani

Ráno nepřemýšlíme jen nad tím, jakou svačinu svým potomkům přibalit s sebou do školy. Hlavu nám často také zamotá rozhodování, co připravit k snídani. Pokud vám došla inspirace a chcete zkusit něco nového, určitě oceníte pár tipů na zdravé a hravé snídaně, které „dělají den“. Nezbývá-li vám na ně v každodenním shonu čas, pusťte se do jejich přípravy o víkendu, kdy můžete zapojit i děti. Jak vybírat suroviny a na co si dát pozor?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy