Filety ze sladkovodních ryb pokapané citronovou šťávou, okořeněné a osolené, po odležení potřené olejem, grilované na venkovním roštu grilu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800-1000 g | filetů ze sladkovodních ryb (pstruh, siven, okoun...) |
40 g | oleje |
vaše oblíbené rybí koření | |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné, vykuchané a pod tekoucí vodou oprané ryby nafiletujeme, filety osolíme, okořeníme a pokapeme 2. Jednotlivé filety potřeme olejem a dáme na dobře vyhřátý gril, s roštem potřeným olejem, grilovat
3. Maso grilujeme po obou stranách (nejprve filety pokládáme kůží dolů!)
4. Hotové grilované filety klademe na předehřáté talíře a nejlépe ihned podáváme.
Zdroj: Rybářský rozcestník.