Jednoduchý recept podle Nadi Indruchové, na marinované kuřecí nohy a křídla, obojí grilované na dobře rozpáleném roštu grilu pěkně dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
4 ks | chlazené kuřecí paličky |
4 ks | chlazená kuřecí křídla |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | koření "Andělská křídla" nebo jiné oblíbené |
(sůl) |
Postup:
1. V oleji rozmícháme koření a tuto směs vmasírujeme do masa, necháme přes noc (i déle) v lednici v uzavřené nádobě (pokud použijete jiný druh koření bez soli, maso také osolíme)
2. Naložené paličky a křídla grilujeme z každé strany, na dobře rozpáleném grilu, 10 minut, záleží na velikosti jednotlivých kousků masa. Pozor! Křidýlka budou hotová dříve.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová
Poznámka:Andělská křídla: Lehce pikantní směs koření, která svou výraznou chutí a aroma vyniká především na drůbežím mase. SLOŽENÍ: soľ (max. 55%), MSG, E621 (zvýrazňovač chuti), chilli, čierne korenie, paprika, kurkuma. Zdroj: www.rojikovokoreni.cz