REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná kuřecí stehna po texasku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehna potřená povařenou marinádou z různých ingrediencí, grilovaná spolu s mladými cibulkami, servírovaná se zapečenými bagetami zabalenými v alobalu


Ingredience:
4 ksvětších kuřecích stehen
4 ksmladých cibulek
4 ksbagetek
2 ksstroužků česneku
4 lžícemásla
pažitka
Marináda na potření masa:
150 mlmasového vývaru
100 mloleje
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1/2 lžičky pepře
1 lžíceworcesteru
2 lžícekečupu
2 ksstroužků česneku
2 ksmladé cibulky

Postup:

1. Masový vývar smícháme s olejem, přidáme na jemno nakrájené cibulky, worcester, kečup, cukr, sůl, mletý pepř, oloupaný utřený česnek a krátce vše povaříme
2. Očištěná stehýnka od kosti částečně uvolníme, aby se lépe propekla, potřeme je připravenou směsí, dáme na rozpálený gril, grilujeme velmi pozvolna na nepřímém plameni asi 45 minut a to za občasného otáčení a potírání
3. Zbylé cibulky překrojíme a grilujeme společně s kuřecími stehýnky
4. Do másla vmícháme nadrobno nasekanou pažitku, očištěný utřený česnek, špetku soli a naplníme jím zářezy v bagetkách, které jsme udělali tak, aby spodní část zůstala vcelku
5. Pečivo zabalíme do alobalu, grilujeme asi 25 minut, během grilování otáčíme, ke konci alobal uvolníme, aby bagetky byly křupavé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy