REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná krůtí prsa s kari a salátem z batátů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční krůtí prsa s netradiční chutí orientu. Překvapte své hosty tímto spojením chutí. Recept k článku “Zrozeno v EU”.


Ingredience:
Grilovaná krůtí prsa:
800 gkrůtích prsou
1 hrstčerstvých bylinek (petrželka, oregano, saturejka, atd…)
3 lžíceolivového oleje
1 lžícečervené kari pasty
šťáva z 1 limetky
Na salát z batátů:
2 ksvětší batáty
1 ksčervená cibule
2 hrstizeleného salátu (mix salátů: polníček, rukola, atd…)
1 šálekquinoy
pepř
sůl

Postup:
  1. Krůtí prsa očistěte a rozdělte na několik steaků. Bylinky nakrájejte nadrobno a smíchejte s olivovým olejem, kari pastou, šťávou z limetky, solí a pepřem. Maso do marinády naložte a nechte ideálně přes noc marinovat.
  2. Maso grilujte na mírném ohni z obou stran zhruba 3-5 minut (záleží na tloušťce masa). Důležité upozornění: drůbeží maso musí být vždy důkladně propečené. Tzv. „růžový střed“ – jak jej známe například z vepřové panenky, je u drůbežího masa špatně.
  3. Batáty oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Dejte na plech, přidejte na proužky nakrájenou cibuli a důkladně polijte olivovým olejem, osolte a opepřete. Doporučuje se ideálně rukama promíchat. Takto připravené batáty pečte zhruba 30 minut na 200 °C, dokud nejsou krásně zlaté a lehce křupavé.
  4. Quinou uvařte dle návodu na balení a nechte vychladnout. V míse smíchejte s opečenými batáty, cibulí, lístky salátu. Dle chuti přidejte sůl, pepř a případně pár kapkami limetové šťávy.
Doporučení:

Tip na kvalitní krůtí maso: www.krocan.cz/e-shop/kruti-maso

Poznámka:

Recept k článku: Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa.

Zdroj: Zrozeno v EU

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy