REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná křídla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na roštu grilu grilovaná marinovaná křídla, podávaná s dipem.


Ingredience:
16 kskuřecích křídel
Na marinádu:
100 mlkoly
1 lžičkasoli
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceolivového oleje
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
Na dip:
200 gřeckého jogurtu
100 gsýru s modrou plísní
1 ksjarní cibulky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z kuřecích křídel odsekneme krajní část, větší křídla můžeme ještě rozkrojit, pak omyjeme a osušíme
2. V misce promícháme oloupané utřené stroužky česneku, worcester, sójovou omáčku, olivový olej, kolu, sůl a mletý pepř
3. Do většího plastikového sáčku vlijeme marinádu, přidáme kuřecí křídla, sáček uzavřeme a dáme do chladu marinovat nejméně na 2 hodiny (čím déle, tím lépe)
4. Potom kuřecí křídla grilujeme asi 15 minut, záleží na jejich velikosti 5. Podáváme s dipem připraveným promícháním řeckého jogurtu se strouhaným sýrem, na drobno nasekanou cibulkou, solí a pepřem.

Doporučení:

Křídla můžeme předvařit ve slané vodě doměkka a pak stačí ke grilování 3 minuty po každé straně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy