Marinovaná stehna z kachny grilovaná dozlatova na grilovacích miskách a pak i v alobalu.
Ingredience:
4 ks | větších kachních stehen |
Na marinádu: | |
2 lžíce | nastrouhaného zázvoru |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | medu |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
1/2 lžičky | strouhaného muškátového oříšku |
sůl |
Postup:
1. Očištěná stehýnka opláchneme, osušíme, aby se lépe marinovala i propekla, nařízneme je po celé délce podél kosti
2. Na marinádu dáme do misky dijonskou hořčici, mletou pálivou papriku, na jemno nastrouhaný zázvor, strouhaný muškátový oříšek, med, sůl a dobře promícháme
3. Kachní stehýnka dobře potřeme připravenou marinádou, dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme v chladu přes noc marinovat
4. Pak stehýnka položíme na grilovací misky, grilujeme je pomalu asi 15 minut kůží nahoru, otočíme a grilujeme ještě 15 minut kůží dolů, potom je ihned zabalíme do alobalu a necháme ještě 5 minut na grilu, aby byla dobře propečená i uvnitř
5. Podáváme s pečivem a vypečenou šťávou.