Plátky krůtích prsou obalené v mouce a vejcích rozšlehaných se sýrem, usmažené dozlatova, zapečené se šunkou a sýrem.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou (bez kostí a kůže) |
100 g | strouhaného sýra (čedaru) |
60 g | šunky |
20 g | másla |
2 ks | malých vajec |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná krůtí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Pak obalíme v hladké mouce, namočíme do vajec rozšlehaných se 30 g strouhaného sýra a zvolna usmažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
3. Řízky přeložíme do zapíkacích misek nebo na pánvičku, posypeme na hranolky nakrájenou šunkou a zbylým strouhaným sýrem
4. Nakonec poklademe vločkami změklého másla a zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě do roztavení sýra.
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a zeleninový salát.