Kuře marinované v džusové marinádě, grilované dozlatova.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
Na marinádu: | |
1 lžička | mleté skořice |
1 lžička | cukru |
1/2 lžičky | soli |
1/2 lžičky | mletého muškátového oříšku |
1/2 šálku | jablečného octa |
1/2 šálku | pomerančové šťávy |
1/2 šálku | grapefruitové šťávy |
Postup:
1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, rozdělíme na dvě poloviny, páteř odstřihneme a odstraníme
2. Na marinádu smícháme jablečný ocet, pomerančovou šťávu, grapefruitovou šťávu, sůl, mletou skořici, cukr a mletý muškátový oříšek
3. Maso vložíme do nekovové mísy, zalijeme marinádou a uložíme do chladu přes noc marinovat
4. Pak kuře vložíme do trouby nastavené na gril a grilujeme dozlatova cca 45 minut a podáváme přelité výpekem s čerstvou zeleninou a bramborami.