REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džusové kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře marinované v džusové marinádě, grilované dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
Na marinádu:
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkacukru
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku
1/2 šálkujablečného octa
1/2 šálkupomerančové šťávy
1/2 šálkugrapefruitové šťávy

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, rozdělíme na dvě poloviny, páteř odstřihneme a odstraníme
2. Na marinádu smícháme jablečný ocet, pomerančovou šťávu, grapefruitovou šťávu, sůl, mletou skořici, cukr a mletý muškátový oříšek
3. Maso vložíme do nekovové mísy, zalijeme marinádou a uložíme do chladu přes noc marinovat
4. Pak kuře vložíme do trouby nastavené na gril a grilujeme dozlatova cca 45 minut a podáváme přelité výpekem s čerstvou zeleninou a bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy