REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží špízy v marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná špízy z kuřecích prsou, žampionů, cibule a papriky, ugrilované v troubě, servírované podlité bylinkovou omáčkou.


Ingredience:
Na špízy:
4 kskuřecích prsou
12 ksmenších žampionů
1 ksmasité červené papriky
1 kscibule
Na marinádu:
200 mlrostlinného oleje
100 mlsójové omáčky
šťáva z 1 ks citrónu
Na dohotovení:
500 mlkuřecího vývaru
100 mlocta
2 ksoloupaných rajčat zbavených semen
1 kscibule
30 gsekaných kaparů
1 lžičkačerstvého sekaného tymiánu
majoránka
bazalka
pepř
sůl

Postup:

1. Na kostky nakrájená kuřecí prsa, červenou papriku, žampióny a cibuli napícháme na špejle nebo přímo grilovací jehly
2. Špízy naskládáme do mělké nádoby a přelijeme marinádou připravenou z rostlinného oleje, sójové omáčky a citronové šťávy, necháme v chladnu nejlépe přes noc marinovat
3. Připravené špízy naskládáme do pekáčku a grilujeme v troubě vyhřáté na 200 °C se zapnutým grilem 5-10 minut, jednou je obrátíme
4. Hotové špízy vyndáme z pekáče a uložíme v teple, do vypečené šťávy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme do jejího zhnědnutí
5. V této fázi přidáme ocet, necháme ho částečně odpařit, přimícháme marinádu, vývar a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne
6. Nakonec do omáčky přidáme na kostky nakrájená rajčata, tymián, kapary a dochutíme majoránkou, bazalkou, pepřem a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy