Marinovaná špízy z kuřecích prsou, žampionů, cibule a papriky, ugrilované v troubě, servírované podlité bylinkovou omáčkou.
Ingredience:
Na špízy: | |
4 ks | kuřecích prsou |
12 ks | menších žampionů |
1 ks | masité červené papriky |
1 ks | cibule |
Na marinádu: | |
200 ml | rostlinného oleje |
100 ml | sójové omáčky |
šťáva z 1 ks citrónu | |
Na dohotovení: | |
500 ml | kuřecího vývaru |
100 ml | octa |
2 ks | oloupaných rajčat zbavených semen |
1 ks | cibule |
30 g | sekaných kaparů |
1 lžička | čerstvého sekaného tymiánu |
majoránka | |
bazalka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na kostky nakrájená kuřecí prsa, červenou papriku, žampióny a cibuli napícháme na špejle nebo přímo grilovací jehly
2. Špízy naskládáme do mělké nádoby a přelijeme marinádou připravenou z rostlinného oleje, sójové omáčky a citronové šťávy, necháme v chladnu nejlépe přes noc marinovat
3. Připravené špízy naskládáme do pekáčku a grilujeme v troubě vyhřáté na 200 °C se zapnutým grilem 5-10 minut, jednou je obrátíme
4. Hotové špízy vyndáme z pekáče a uložíme v teple, do vypečené šťávy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme do jejího zhnědnutí
5. V této fázi přidáme ocet, necháme ho částečně odpařit, přimícháme marinádu, vývar a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne
6. Nakonec do omáčky přidáme na kostky nakrájená rajčata, tymián, kapary a dochutíme majoránkou, bazalkou, pepřem a solí.