REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná cuketa z pánve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečka cukety naložená v marinádě, nejlépe druhý den grilovaná na grilovací pánvi, servírovaná pokapaná balzamikovým krémem a posypaná čtyřbarevným pepřem.


Ingredience:
1 ksmladé cukety
sůl
Na marinádu:
150 mlpomerančového džusu
1 lžícena jemno nastrouhaného zázvoru
1 lžícebalzamikového octa
1 lžíceoleje
Ostatní:
čtyřbarevný pepř z mlýnku Kotányi
balzamikový krém na dekoraci

Postup:

1. Cuketu důkladně vydrhneme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na stejně silná kolečka cca 1 cm široká, rozložíme je na pracovní plochu, posypeme solí a naskládáme na vypocení do cedníku
2. Po 30 minutách je v utěrce důkladně osušíme, vložíme do úzké nádobky, nebo kastrůlku, zalijeme ušlehanou marinádou a necháme alespoň 5 hodin natáhnout chutě, já nechávám marinovat v lednici přes noc
3. Poté cuketu naskládáme na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme z každé strany 3 minuty
4. Na talíři zlehka opepříme a zastříkneme balzamikovým krémem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy