Kolečka cukety naložená v marinádě, nejlépe druhý den grilovaná na grilovací pánvi, servírovaná pokapaná balzamikovým krémem a posypaná čtyřbarevným pepřem.
Ingredience:
1 ks | mladé cukety |
sůl | |
Na marinádu: | |
150 ml | pomerančového džusu |
1 lžíce | na jemno nastrouhaného zázvoru |
1 lžíce | balzamikového octa |
1 lžíce | oleje |
Ostatní: | |
čtyřbarevný pepř z mlýnku Kotányi | |
balzamikový krém na dekoraci |
Postup:
1. Cuketu důkladně vydrhneme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na stejně silná kolečka cca 1 cm široká, rozložíme je na pracovní plochu, posypeme solí a naskládáme na vypocení do cedníku
2. Po 30 minutách je v utěrce důkladně osušíme, vložíme do úzké nádobky, nebo kastrůlku, zalijeme ušlehanou marinádou a necháme alespoň 5 hodin natáhnout chutě, já nechávám marinovat v lednici přes noc
3. Poté cuketu naskládáme na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme z každé strany 3 minuty
4. Na talíři zlehka opepříme a zastříkneme balzamikovým krémem.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková