REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Exotický špíz se smetanovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jehle napíchané ovoce, grilované, servírované se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1 kskaramboly
1/2 ksnananasu
1/2 kspomeranče
1/2 ksgrepu
Na smetanovou omáčku:
100 ghořké čokolády
50 mlsmetany 30 %
20 mlkokosového likéru
1 lžičkanastrouhaného kokosu

Postup:

1. Omytou karambolu osušíme a nakrájíme na silnější plátky
2. Ananas oloupeme a nakrájíme na trojúhelníčky
3. Z grepu a pomeranče oloupeme kůru a po obvodu vykrájíme dílky dužiny
4. Ovoce střídavě napícháme na grilovací jehly nebo na navlhčené špejle
5. Připravené ovocné špízy na grilu krátce ze všech stran opečeme.

Příprava omáčky:
Smetanu přivedeme k varu a rozpustíme v ní čokoládu, přidáme likér a kokos.

Doporučení:

Ovoce můžeme samozřejmě různě obměňovat.

Poznámka:

Více o grilování ovoce se dozvíte v naší škole vaření zde: Grilujeme ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy