Plátky dýně zbavené pecek a kůry potřené olejem, osolené, opepřené, grilované dozlatova z každé strany, servírované spolu s balkánským sýrem nakrájeným na kostičky, posypané nasekanými bylinkami a zakápnuté olivovým olejem.
Ingredience:
1/2 ks | bio dýně |
200 g | bio sýru balkánského typu |
1 hrst | bio bylinek – tymián, rozmarýn |
1 hrst | bio oříšků |
bio rostlinný olej | |
Na dochucení: | |
sůl, bio olivový olej a bio pepř |
Postup:
- Dýni očistíme od pecek, oloupeme kůru a nakrájíme na plátky.
- Každý kus potřeme tenkou vrstvou oleje, osolíme a opepříme. Takto připravenou dýni grilujeme dozlatova z každé strany. Kraje by měly být křupavé a zlaté, uvnitř by měla být měkká.
- Servírujeme s balkánským sýrem nakrájeným na kostičky, posypané nasekanými bylinkami a zakápnuté olivovým olejem.
Recept k článku: Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni