REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frankfurtská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá, krémově zahoustlá, po paprice narůžovělá polévka, servírovaná s vložkou nakrájených párků.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
1,35 lvývaru "B" z kostí
0,5 lmléka
100 gjemných párků
90 ghladké mouky
65 gcibule
50 gtuku
10 gčervené mleté papriky
10 gpolévkového koření
0,3 gmletého černého pepře
čerstvá pažitka nebo petrželka
sůl

Postup:

1. Na 2/3 výše uvedeného množství tuku orestujeme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou, připravíme světlou zásmažku a do ní zamícháme papriku a pepř
2. Zásmažku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut
3. Ke konci varu přidáme mléko, polévku ještě krátce povaříme a pak ji procedíme pomocí hustého cedníku
4. Do procezené polévky přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky a podušené na zbylé dávce tuku a znovu ji krátce povaříme
5. Hotovou polévku dochutíme tekutým polévkovým kořením, případně ji přisolíme a ještě důkladně povaříme
6. Při servírování jednotlivých porcí do polévky vkládáme propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku.

Poznámka:

Příprava zásmažky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy