REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské slané briošky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané pečivo z mouky, másla, droždí a mléka.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
100 gmásla
15 gdroždí
2 ksžloutků
1 ksvejce
1/8 lmléka nebo smetany
1 lžičkapískového cukru
hladká mouka na vyválení
tuk na vymazání plechu
sůl

Postup:

1. Do mísy prosejeme polohrubou mouku, vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžičku pískového cukru,zalijeme částí vlažného mléka, mírně zahrneme moukou a na teplém místě necháme kynout
2. Když začne droždí kynout, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, jeden žloutek, sůl a zbytek vlažného mléka
3. Důkladně vypracujeme těsto a necháme opět na teplém místě vykynout
4. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho asi na 25 dílků, které zakulatíme a přendáme na lehce vymazaný plech (briošky můžeme několikrát nůžkami nastřihnout)
5. Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě (170 °C) dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy