REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fettucine Alfredo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fettucine jsou oblíbené italské těstoviny, široké nudle v překladu ,,stužky“. Vyzkoušejte z nich tento skvělý, přitom jednoduchý recept.


Ingredience:
500 gnudle fettucine
100 gstrouhaného parmazánu
200 mlsladké smetany
čerstvá petrželka
muškátový květ
olivový olej
máslo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Nudle uvaříme v osolené vodě s lžící olivového oleje, uvařené nudle scedíme a necháme okapat
2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přilijeme smetanu a na mírném ohni povaříme v hustou směs
3. Nudle přendáme do širšího hrnce, zalijeme smetanou, přidáme strouhaný parmazán, ochutíme špetkou muškátového květu, dochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme, aby se nudle promíchali se smetanou a sýrem
4. Nudle můžeme podávat ihned, nebo v troubě na 5 minut zapečeme
5. Na talíři ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy