Vařené fazolky v pikantní cibulové omáčce.
Ingredience:
800 g | fazolových lusků |
sůl | |
Omáčka: | |
50 g | másla |
40 g | hladké mouky |
250 ml | mléka |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Fazolové lusky očistíme, odkrojíme obě špičky, stáhneme boční vlákna a nakrájíme na menší kousky
2. Přidáme horkou osolenou vodu (aby byly zalité) a vaříme doměkka
3. Zcedíme je a necháme okapat
4. Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli a za stálého míchání přidáme mletou papriku
5. Přilijeme studené mléko, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku, osolíme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
6. Do omáčky zamícháme uvařené fazolky a ještě krátce prohřejeme.
Podáváme např. s vařenými bramborami a vařeným vajíčkem.
Poznámka:Můžeme podávat i jako přílohu k masu.