REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky s cibulovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené fazolky v pikantní cibulové omáčce.


Ingredience:
800 gfazolových lusků
sůl
Omáčka:
50 gmásla
40 ghladké mouky
250 mlmléka
1 lžičkasladké mleté papriky
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Fazolové lusky očistíme, odkrojíme obě špičky, stáhneme boční vlákna a nakrájíme na menší kousky
2. Přidáme horkou osolenou vodu (aby byly zalité) a vaříme doměkka
3. Zcedíme je a necháme okapat
4. Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli a za stálého míchání přidáme mletou papriku
5. Přilijeme studené mléko, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku, osolíme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
6. Do omáčky zamícháme uvařené fazolky a ještě krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme např. s vařenými bramborami a vařeným vajíčkem.

Poznámka:

Můžeme podávat i jako přílohu k masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy