Brusinky a paštika. Člověk má hned nutkání toto chuťové spojení vyzkoušet! Recept, který máte hotový doslova během pár minut a kterým vykouzlíte úsměv na rtech všem hostům. Abychom vám prezentovali skutečně delikátní recept, rozhodli jsme se použít farmářskou paštiku od firmy Váhala z Olomouckého kraje. Lahůdka, která díky své kvalitě a chuti získala prestižní ocenění Regionální potravina. Nezbývá než jen dodat: Dobrou chuť!
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
200 g | farmářská paštika Váhala |
100 g | brusinkového džemu |
100 g | žluté cibule |
50 g | hladké mouky |
10 g | sakury |
4 ks | plátky řemeslného chleba |
2 lžíce | vepřového sádla |
Postup:
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, obalíme v hladké mouce, usmažíme do zlatova na sádle a necháme vychladnout.
- Z paštiky lžícemi vytvarujeme malé noky, které poklademe na nakrájené kousky chleba.
- Přidáme brusinky, křupavou cibulku a sakuru.
Domácí brusinkový džem: Brusinky očistíme, vsypeme do hrnce a zasypeme cukrem. Na 0,5 kg brusinek je třeba stejné množství cukru. Přilijeme přibližně 0,5 l vody a přivedeme k varu. Džem je možné ochutit medem, pomerančovou kůrou, hřebíčkem – zde se fantazii meze nekladou. Jakmile směs zhoustne, sundáme z plamene. Plníme do čistých a suchých sklenic. Pokud neplánujeme džem zkonzumovat okamžitě, doporučujeme hotovou směs zavařit.
Farmářská paštika Váhala z Olomouckého kraje – Paštika je vyrobena z kvalitních surovin, koření a špetky soli. Neobsahuje dochucovadla, zvýrazňovače chuti ani stabilizátory. Výrobek je bezlepkový, tudíž velmi vhodný nejen pro celiaky. Paštika je naplněna do sklenice. Vzhledem k možnosti skladování při teplotě až do 25 °C je výrobek ideální pro všechny turisty na svých cestách, aby jej měli kdykoliv k dispozici k přípravě rychlé svačiny. Benefitem tohoto výrobku je také trvanlivost 1 rok.
Poznámka:Recept k článku: Sváteční vaření z regionálních specialit
zdroj: regionalnipotravina.cz