REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džuveč s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená a okořeněná zelenina podušená na cibulce, smíchaná s vepřovým masem ve vlastní šťávě a dušenou rýží.


Ingredience:
330 g vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
250 g paprik
200 g rajčat
100 g rýže
4 lžícerajčatového protlaku
2 kscibule
mletá paprika
mletý pepř
česnek
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové maso vyndáme z konzervy, sádlo oddělíme, orestujeme na něm oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli a zasypeme mletou paprikou
2. Po zpěnění přidáme očištěná na plátky nakrájená rajčata, papriky zbavená jádřinců, nakrájená na proužky, oloupaný utřený česnek, rajčatový protlak, osmažíme, zalijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka
3. Přebranou rýži spaříme třikrát vařící vodou, propláchneme studenou vodou, necháme odkapat, vmícháme do zeleninové směsi, zalijeme 1 dl vody, opepříme, osolíme a dusíme doměkka 4. Nakonec do džuveče vmícháme na menší kousky nakrájené vepřové maso a ještě chvíli podusíme.

Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy