REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový jáhelník (na slano)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krásně zbarvený jáhelník na slano doplněný o houby, upečené kostky dýně, dýňová semínka a nakládané kysané červené zelí.


Ingredience:
1/2 ksdýně Hokaido
300 gnakládaného kysaného červeného zelí
200 ghub (žampionů nebo tvrdých lesních)
200 gjáhel
100 gdýňových semínek
2 hrnkyvody
1 kscibule
drcený kmín
olivový olej
sůl

Postup:
  1. Dýni rozpůlíme, půlku uschováme na jiný recept, druhou vydlabeme a nakrájíme na kostky
  2. Kostky dýně nasypeme do vhodné zapékací misky, zakápneme olivovým olejem
  3. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme cca 30 minut
  4. Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme je vodou, uvaříme je doměkka
  5. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na troše olivového oleje
  6. Houby nakrájíme na tenké plátky, přidáme je k cibuli, houby orestujeme, opečené žampiony osolíme, dochutíme drceným kmínem
  7. Do velké mísi vyklopíme uvařené jáhly, osolíme je a smícháme s orestovanými houbami, přidáme dýňová semínka, vše promícháme
  8. V této fázi do mísy přidáme také opečenou dýni, kterou nezapomeneme osolit
  9. Nakonec do směsi zamícháme kysané červené zelí
  10. Jáhelník přendáme do zapékací misky a zapečeme v troubě opět vyhřáté na 200 °C tak 10 minut.
Doporučení:

Video k receptu:

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy