REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové rizoto II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená dýně s lístky šalvěje, smíchaná s vařenou rýží a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kgdýně Hokkaido
50 gparmazánu + na posypání
50 gmásla
2 ksvarných sáčků kulatozrnné rýže
1 kscibule
1 ksmalého svazku šalvěje
1,5 lzeleninového vývaru
3 lžíceolivového oleje
1 skleničkabílého vína

Postup:

1. Z dýně seřízneme vršek, odstraníme jádra, nakrájíme na kousky, promícháme se lžící oleje, polovinou na drobno nasekaných šalvějových lístků, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 220 °C dozlatova
2. Mezitím dáme sáčky rýže do hrnce, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a vaříme 15 až 20 minut
3. V hrnci na polovině rozpuštěného másla orestujeme za občasného míchání oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme okapanou rýži, vlijeme malou skleničku bílého vína a za občasného promíchání necháme odpařit
4. Polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a spolu se strouhaným sýrem i zbylým máslem vmícháme do rýže, necháme chvíli stát a nakonec do rizota přidáme druhou polovinu pečené dýně, ozdobíme zbylými šalvějovými lístky opečenými na oleji a posypeme strouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy