REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Džem z myrobalánů (špendlíků, mirabelek)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další snadný a chutný recept na zpracování úrody ze zahrádky, tentokrát na džem z myrobalánů (špendlíků, mirabelek).


Ingredience:
2,5 kgzralých myrobalánů (špendlíků, mirabelek)
2.2 kgcukru
2 ksgelfixu 1:1 dr. Oetker
A dále:
zavařovací sklenice s víčky

Postup:

1. Plody omyjeme a dáme je do hrnce se silným dnem
2. Zapneme na střední stupeň a rozšťoucháme štouchadlem na brambory
3. Vaříme asi hodinu za občasného míchání
4. Pak směs s peckami propasírujeme přes hrubé síto, vrátíme ji do hrnce, smícháme gelfixy dle návodu s částí cukru, přidáme jej do džemu a uvedeme za stálého míchání do varu (sbíráme pěnu)
5. Pak přidáme zbývající cukr, provaříme asi pět minut a dáváme do vyvařených sklenic
6. Zavíčkujeme (víčka jsme si též vyvařili) a obrátíme dnem vzhůru
7. Zhruba po dvou hodinách sklenice obrátíme, aby nám džem nezůstal po otevření nahoře.

Doporučení:

Je to levné a velmi chutné.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy