REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový páj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Páje jsou tradiční americké ale také anglické velké (25-30 cm) koláče z křehkého neslazeného těsta s nejrůznějšími náplněmi. Dříve se připravovaly převážně na vánoce, v posledních letech se rozšířily a podávají se hostům při nejrůznějších příležitostech.


Ingredience:
Rozpis na 4 páje:
Na těsto:
4 šálkypolohrubé mouky
2 šálkymásla
1 šálekstudené vody
1 ksvejce
2 lžičkysoli
1 lžičkavinného octa
1 lžícecukru
Na náplň:
8 šálkůdýňového pyré
8 ksvajec
4 kskonzervy slazeného kondenzovaného mléka
4 lžičkymletého zázvoru
4 lžičkymleté skořice
4 lžičkystrouhaného muškátového oříšku
4 lžičkusoli

Postup:

1. V míse smícháme mouku, cukr a sůl, vmícháme máslo a vypracujeme těsto
2. Vejce ušleháme s octem a vodou a směs zapracujeme do těsta
3. Troubu předehřejeme na 220 °C
4. Těsto dáme do kulaté dortové formy tak, aby se okraje zvedaly, a vzniklou misku naplníme dýňovou hmotou
5. Pečeme 15 minut, poté zeslabíme teplotu na 175 °C a pečeme dalších 45 minut.

Doporučení:

Dýňového pyré získáme uvařením a rozmixováním dýňové dužiny.

Poznámka:

Těsto lze rozdělit na čtyři stejné části a připravit samostatně 1 až 4 páje. Nepoužité těsto se dá dobře zamrazit a použít později.1 šálek = 125-150 ml

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy