REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová bábovka na slano

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dezert z dužiny dýně Hokkaido, sýru typu ementál, šunky, polohrubé mouky, vajíček …. upečený v troubě v bábovkové formě.


Ingredience:
400 gdýně (Hokkaido)
300 gpolohrubé mouky
200 gHery máslová příchuť
150 gsýru typu ementál
100 gšunky nakrájené na kostičky
100 mlmléka
1/2 svazkutymiánu
2 lžičkyprášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
4 ksvajíčka
tuk na vymazání, mouka na vysypání formy

Postup:
  1. Nejprve si nastrouhejte dýni nahrubo a sýr nakrájejte na kostičky
  2. Tymián umyjte, vytřepejte do sucha a zbavte listí
  3. Troubu si předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 C)
  4. Bábovkou formu vytřeme Herou a vysypeme moukou
  5. Pomocí ručního mixéru vyšlehejte Heru máslovou a sůl do krémové konzistence, a poté přidávejte postupně vejce, mouku a prášek do pečiva do těsta přidávejte na dvakrát s postupným přiléváním mléka, následně přidejte nastrouhanou dýní a tymián, nakonec přidejte kostky šunky a sýru
  6. Hotové těsto nalijte do připravené bábovkové formy a pečte v troubě cca 60 minut, zda je bábovka hotová, zkontrolujte pomocí dřevěné špejle
  7.  Bábovku po vytažení z trouby nechte vychladnout, poté ji vyklepněte z formy a vychutnejte si ji kousek po kousku.
Doporučení:

Alternativou k bábovce, pokud nemáte formu, jde upéct dýňový koláč v zapékací míse o průměru 30 cm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy