REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaná bábovka z hub, cibule a dalších ingrediencí, upečená dozlatova.


Ingredience:
400 gčerstvých hub
150 ganglické slaniny
100 gdětské krupičky
800 mlmléka
1 lžícesádla
5 ksvajec
5 ksrohlíků
4 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
hrst nasekaného libečku
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
sádlo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky nebo kostičky
2. V pánvi na rozehřátém sádle necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a na jemno nasekané oloupané stroužky česneku
3. Přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 minut, dokud houby nezměknou a nevydusí se přebytečná voda
4. Do mísy nakrájíme rohlíky, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky a necháme vsáknout, pak rohlíky rozmačkáme na kaši
5. Přidáme podušené houby, špetku muškátového oříšku, na kostičky nakrájenou slaninu, na jemno nasekaný libeček, krupici, osolíme, opepříme, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků 6. Směs nalijeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 60 minut dozlatova (před vyjmutím zkusíme ve středu bábovky špejlí, jestli se hmota nelepí, pak můžeme vyndat), necháme vychladnout ve formě a pak vyklopíme.

Doporučení:

Těsto na houbovou nádivku můžeme také použít jako nádivku do kuřete.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy