REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevná čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné čokoládové tvary vyrobené pomocí vánočních formiček.


Ingredience:
Rozpis na 50 ks:
Na bílou čokoládu:
100 gztuženého pokrmového tuku
50 gmoučkového cukru
20 gstrouhaného kokosu
2 lžícesušeného mléka
Na tmavou čokoládu:
150 gztuženého pokrmového tuku
100 gmoučkového cukru
50 gkakaa
1 lžíceinstantní kávy
kovové formičky
vodní lázeň

Postup:

1. Příprava bílé čokolády; do hrnce dáme tuk nakrájený na kousky, přidáme strouhaný kokos, prosátý cukr a sušené mléko
2. Vložíme do vodní lázni a mícháme, až je hmota hladká
3. Na tmavou čokoládu dáme do hrnce tuk, cukr, kakao a instantní kávu, vše rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka
4. Kovové formičky vypláchneme studenou vodou, vždy na polovinu každé formičky nalijeme tmavou čokoládu, druhou polovinu jednotlivých formiček vyplníme bílou čokoládou
5. Naplněné formičky dáme do lednice, nejlépe do druhého dne, ztuhnout
6. Druhý den čokoládu vyklopíme a můžeme mlsat.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy