Chutné čokoládové tvary vyrobené pomocí vánočních formiček.
Ingredience:
Rozpis na 50 ks: | |
Na bílou čokoládu: | |
100 g | ztuženého pokrmového tuku |
50 g | moučkového cukru |
20 g | strouhaného kokosu |
2 lžíce | sušeného mléka |
Na tmavou čokoládu: | |
150 g | ztuženého pokrmového tuku |
100 g | moučkového cukru |
50 g | kakaa |
1 lžíce | instantní kávy |
kovové formičky | |
vodní lázeň |
Postup:
1. Příprava bílé čokolády; do hrnce dáme tuk nakrájený na kousky, přidáme strouhaný kokos, prosátý cukr a sušené mléko
2. Vložíme do vodní lázni a mícháme, až je hmota hladká
3. Na tmavou čokoládu dáme do hrnce tuk, cukr, kakao a instantní kávu, vše rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme dohladka
4. Kovové formičky vypláchneme studenou vodou, vždy na polovinu každé formičky nalijeme tmavou čokoládu, druhou polovinu jednotlivých formiček vyplníme bílou čokoládou
5. Naplněné formičky dáme do lednice, nejlépe do druhého dne, ztuhnout
6. Druhý den čokoládu vyklopíme a můžeme mlsat.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.