REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený fenykl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostičky nebo plátky nakrájený, na cibulovém základě podušený fenykl.


Ingredience:
1 ksvětšího fenyklu nebo dva menší
1 kscibule
30 gmásla
petrželová nať
voda na podlití
nastrouhaný tvrdý sýr
sůl

Postup:

1. Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a fenykl osolíme 2. Dusíme na másle, za občasného podlévání horkou vodou
3. Jakmile nám fenykl změkne, jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a petrželovou natí a ihned servírujeme.

Doporučení:

Ke konci dušení můžeme do podušeného fenyklu zamíchat několik vajíček.

Poznámka:

Takto připravený fenykl servírujeme jako hlavní chod s hlávkovým salátem nebo jako přílohu k pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy