REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené zelené fazolky s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelené fazolky podušené na cibulce společně s rajčaty, ochucené česnekem, pepřem a solí, servírované posypané nasekaným česnekem a petrželkou.


Ingredience:
1 kg zelených fazolek
500 gzralých rajčat
4 ksstroužky česneku
3 kscibule
3 lžíceoleje
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Fazolky si očistíme, odkrojíme konce, omyjeme a osušíme, omytá rajčata nakrájíme na kostičky
2. Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme na drobné kousky
3. V hrnci si rozehřejeme olej, na kterém zpěníme cibuli, přidáme fazolky a za občasného míchání restujeme 5 minut, poté přidáme rajčata, polovinu nasekaného česneku, osolíme a opepříme
4. Fazolky s rajčaty dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud nejsou fazolky měkké
5. Hotové fazolky s rajčaty servírujeme posypané nasekaným česnekem a petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy