REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené papriky plněné bůčkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Papriky plněné směsí z umletého bůčku, vajec a máčených žemlí, podušené na cibulovém základě.


Ingredience:
8 kspaprikových lusků
3-4 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksžemle
1 ksvejce
500 gvepřového bůčku
40 gslaniny
1 lžičkahladké mouky
mletý pepř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Vepřový bůček umeleme na masovém strojku spolu s předem namočenou žemlí
2. Přidáme vejce, sůl, mletý pepř a směs dobře promícháme
3. Očistíme papriky, zbavíme je jadřinců, opláchneme a naplníme masovou směsí
4. Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na kousky pokrájené, rozškvařené slanině, přidáme se solí utřený česnek, papriky a pokrm podlijeme horkou vodou a dusíme, během dušení papriky obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou
5. Hotové papriky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce vše povaříme.

Doporučení:

Takto připravené papriky podáváme například s dušenou rýží a rajčatovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy