REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé kedlubny nakrájené na hranolky, dušené na cibuli a másle s kmínem, pepřem a solí, zjemněné kysanou smetanou.


Ingredience:
500 gmladých nedřevnatých kedluben
120 gzakysané smetany
2 lžícehladké mouky
1 kscibule
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Mladé kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, které nakrájíme na hranolky
2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené hranolky kedluben, podlijeme trochou vody, přidáme sůl, kmín, pepř a přiklopíme pokličkou
3. Dusíme do měkka
4. Když jsou kedlubny měkké, sundáme pokličku, necháme odpařit část tekutiny a vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku
5. Promícháme a krátce povaříme.

Doporučení:

Dušené kedlubny podáváme s s uvařenými novými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy