REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené telecí (hovězí ) maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na vhodný pokrm při žlučníkové kolice a krátce po ní.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
120 gtelecího (hovězího) masa
1 lžičkahladké mouky
petrželka
voda nebo vývar
sůl

Postup:

1. Maso zbavené šlach i blan rozkrájíme na menší kousky
2. Opečeme je na sucho, potom podlijeme horkou vodou (netučným vývarem z kostí), osolíme a dusíme do poloměkka
3. K poloměkkému masu přidáme na sucho opraženou mouku rozmíchanou v trošce vody a dusíme doměkka
4. Podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s bramborovou kaší
5. Hotový pokrm můžeme vylepšit kouskem čerstvého másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy