REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehká špenátová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mraženého špenátového protlaku a vývaru. Zahuštěná opraženou moukou, zjemněná mlékem a trochou studeného másla.


Ingredience:
200 gšpenátového protlaku
6 dldrůbežího vývaru
1 dlmléka
1,5 lžícehladké mouky
1 lžičkamásla
1 ksbílku
sůl

Postup:

1. Do 6 dl netučného vývaru rozmícháme předem nasucho opraženou mouku
2. Osolíme a vaříme 15 minut
3. Přidáme rozmražený špenát a dalších 10 minut vaříme
4. V mléce rozšleháme bílek a vlijeme do polévky
5. Povaříme tři minuty
6. Odstavíme a zjemnííme lžičkou studeného másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy