REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené fazolky s koprem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazolové lusky dušené doměkka společně s cibulí a koprem, téměř měkké zalité smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a dochucené solí, citrónovou šťávou a cukrem. Servírované jako hlavní chod s vařenými brambory.


Ingredience:
600 gzelených fazolových lusků
200 ml12 % smetany
1 kscibule
5 lžicvody
1 lžícehladké mouky
citrónová šťáva
čerstvý kopr
cukr
sůl

Postup:

1. Fazolové lusky si opláchneme, odkrojíme konce a zbavíme případných vláken
2. Oloupanou cibuli si nakrájíme na jemno a kopr si nasekáme na drobno
3. Pak si do hrnce vložíme fazolky, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný kopr, podlijeme vodou, osolíme a pod pokličkou na mírnějším ohni dusíme téměř doměkka
4. Když máme fazolky skoro měkké, podlijeme je smetanou rozmíchanou s moukou a dusíme do změknutí
5. Hotové fazolky finálně dochutíme citrónovou šťávou a cukrem, poté servírujeme jako hlavní chod s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy