Fazolové lusky dušené doměkka společně s cibulí a koprem, téměř měkké zalité smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a dochucené solí, citrónovou šťávou a cukrem. Servírované jako hlavní chod s vařenými brambory.
Ingredience:
600 g | zelených fazolových lusků |
200 ml | 12 % smetany |
1 ks | cibule |
5 lžic | vody |
1 lžíce | hladké mouky |
citrónová šťáva | |
čerstvý kopr | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Fazolové lusky si opláchneme, odkrojíme konce a zbavíme případných vláken
2. Oloupanou cibuli si nakrájíme na jemno a kopr si nasekáme na drobno
3. Pak si do hrnce vložíme fazolky, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný kopr, podlijeme vodou, osolíme a pod pokličkou na mírnějším ohni dusíme téměř doměkka
4. Když máme fazolky skoro měkké, podlijeme je smetanou rozmíchanou s moukou a dusíme do změknutí
5. Hotové fazolky finálně dochutíme citrónovou šťávou a cukrem, poté servírujeme jako hlavní chod s vařenými brambory.