REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dubákové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept inspirovaný italskou kuchyní, lze však připravit z ryze českých surovin, snad kromě toho parmezánu, ten však lze, pokud nebude zbytí, nahradit jiným tvrdým sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkulatozrnné rýže
250 gčerstvých nebo mražených hřibů dubových
100 gparmezánu
150 mlsladké smetany
0,5 dclbílého vína
1 ksstroužek česneku
1 ksšalotky
1 kslimetka nebo citrón
2 lžícerostlinného tuku Flora Gold
voda
sůl
koření a bylinky na ozdobení

Postup:

1. Propláchnutou rýži orestujeme na rostlinném tuku Flora Gold a zalijeme 750 ml vody, rýži osolíme podle chuti a dusíme na mírném ohni do měkka
2. Na rostlinném tuku Flora Gold orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme nakrájené dubáky, nebo směs hřibů, zalijeme vínem a dusíme do měkka
3. Takto připravené houby smícháme s uvařenou rýží, přidáme sladkou smetanu a směs přivedeme k varu
4. Hotové rizoto podáváme s posypaným parmezánem a čerstvými bylinkami.

Poznámka:

Zdroj: www.flora.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy