Červená čočka podušená na cibulce spolu s rajčaty, rajčatovým pyré a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | červené čočky400 g |
400 g (2x) | plechovky rajčat |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | rajčatového pyré |
2 lžíce | sušeného oregana |
2 lžíce | sušeného tymiánu |
3 ks | řapíku celeru |
3 ks | stroužků česneku |
3 ks | bobkových listů |
3 ks | mrkve |
2 ks | cibule |
1 l | zeleninového vývaru |
sůl |
Postup:
1. Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme do změknutí (asi 15-20 minut) oloupané, na drobno nakrájené cibule, na jemno nasekané řapíky celeru a také mrkve, na poslední 3 minuty přidáme utřené stroužky česneku
2. Vmícháme červenou čočku a až se obalí tukem, přidáme rajčata z plechovky, rajčatové pyré, oregano, tymián, bobkové listy a zeleninový vývar, vše promícháme, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme probublávat do změknutí čočky a do zhoustnutí, tedy asi 45 minut
3. Nakonec pokrm podle chuti osolíme
4. Takto připravené čočkové ragú podáváme s vařenými špagetami posypanými nastrouhaným parmazánem.