REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černý kořen á la Ristori

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V okyselené vodě povařené špalíčky černého kořene, měkké chvíli orestované na másle spolu se žampiony, směs servírovaná například s vařenými brambory jako lehký zdravý oběd.


Ingredience:
500 gčerného kořene
100 gmásla
200 gžampionů
pažitka nebo petrželka
okyselená voda
pepř
sůl

Postup:

1. Černý kořen oškrábeme a nakrájený na 3-4 cm velké špalíčky 2. Vložíme do vody s lžíci octa nebo citronové šťávy, aby nezhnědl a povaříme do měkka
3. Přes cedník slijeme vodu, necháme okapat, pak špalíčky na másle zprudka orestujeme spolu se žampióny nakrájenými na plátky
4. Na závěr pokrm osolíme a opepříme, na talíři posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a podáváme s vařenými brambory.

Poznámka:

O černém kořenu se dozvíte více zde: Černý kořen.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy