REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží játra v sádle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játrová pomazánka připravená z drůbežích jater a vyškvařeného sádla.


Ingredience:
1 balenízmrazených drůbežích jater
vyškvařené sádlo
sůl

Postup:

1. Po rozmrazení játra očistíme, znovu je prohlédneme, zda v nich nenechaly žluč (malý zelený váleček)
2. Do hrnce dáme tolik vyškvařeného sádla, aby játra byla potopena a dusíme je pod pokličkou za občasného obracení na druhou stranu, během 15 minut jsou játra hotová
3. Necháme je chvíli vychladnout a potom je vidličkou rozmačkáme a ušleháme
4. Připravenou játrovou paštiku ještě zalijeme sádlem, které ji konzervuje a uložíme ji v lednici
5. Pomazánku nejprve namažeme na chleba a potom teprve solíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy