REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí „Pribiňáček“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravený smetanový pribiňáček.


Ingredience:
Na 4 porce:
250 gtvarohu
1 ksbalíčku vanilkového cukru
250 mlsmetany ke šlehání
cukr dle chuti
Na pudink:
1 ksbalíčku vanilkového pudinku (37 g)
0,5 lmléka
3 lžícecukru

Postup:

1. Nejdříve uvaříme pudink; v jedné polovině mléka rozmícháme obsah sáčku
2. V druhé polovině mléka rozmícháme 3 lžíce cukru a mléko přivedeme k varu
3. Do vroucího mléka nalijeme rozmíchanou směs
4. Za stálého míchání vaříme 2-3 minut, pak necháme pudink vychladnout
5. Ze smetany vyšleháme šlehačku
6. Do mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr a pudink (bez vrchního škraloupu, který vznikne při chladnutí) a vše důkladně promícháme nejlépe elektrickým šlehačem
7. Nakonec přidáme šlehačku a dle chuti dochutíme cukrem
8. Nalijeme do misek a dáme do lednice, aby nám směs ztuhla.

Doporučení:

Pribiňáčkovou směs si můžeme připravit s různými chutěmi. Použijeme ochucený pudink jahodový, vanilkový, čokoládový ……

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy