REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí ovocné nanuky s kousky ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je na nanukové sorbety zamrazené s kousky ovoce, které necháme zamrazit ve formičkách na nanuky. Recept je na 10 středně velkých formiček.


Ingredience:
200 mlvody
150 gcukru krupice
150 govoce (kiwi, jahody, borůvky, broskve ...)
2 ksplátky želatiny
šťáva z 1 ks pomeranče nebo citrónu
formičky na nanuky

Postup:

1. V 400 ml vody svaříme cukr, do mírně vychladlého roztoku vložíme plátky želatiny a za stálého míchání je necháme rozpustit, pak cukrový rozvar dochutíme pomerančovou nebo citronovou šťávou
2. Omyté, na kostičky nebo plátky nakrájené ovoce vyskládáme do formiček na nanuky a zalijeme prochladlým a ochuceným cukrovým rozvarem
3. Necháme v mrazáku zmrazit, nejlépe přes noc, ale stačí jen 5 hodin
4. Zmrzlé formičky po vytáhnutí z mrazáku necháme chvilku stát v pokojové teplotě, aby se okraje zmrzliny odlepily od stěn formiček, pak půjdou nanuky snadno vyjmout, nebo je můžeme na opravdu malou chvilku ponořit do teplé vody …

Doporučení:

Komu nesedí kousat kousky zmrzlého ovoce, může ovoce rozmixovat a zmrzlinu připravit z ovocného pyré.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy