REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dip z pečeného česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobený dip z pečeného česneku smíchaného se zakysanou smetanou, olivovým olejem, sušenými rajčaty, petrželkou a parmazánem. Vhodný ke slaným kanapkám, slanému pečivu, zelenině apod.


Ingredience:
1 kscelá palice česnek
250 gzakysané smetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžícena drobno nasekaných sušených rajčat
1 hrstnasekané petržele
trochu parmazánu
pár kapek olivového oleje

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jednu palici česneku rozřízněte na půl, pokapejte olivovým olejem a dejte péct v alobalu cca na 30 minut. Nechte vychladnout a pak jednotlivé stroužky vymačkejte ze slupek.
  3. Promíchejte pečený česnek s 250 g zakysané smetany, hrstí nasekané petržele, 2 lžícemi olivového oleje a lžíci nadrobno nasekaných sušených rajčat.
  4. Osolte a ozdobte hoblinami parmazánu.
Doporučení:

Použijte například k servírování s krekry TUC, ke slaným kanapkám, zelenině, slanému pečivu ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy