REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dezert jahodová Pavlova

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z bílků, plněný krémem a jahodama.


Ingredience:
450 gjahod
225 gzlatého třtinového cukru
1 lžičkakukuřičného škrobu
1 lžičkabílého vinného octa
1 lžícemoučkového cukru
4 ksbílků
Na krém:
300 gjahod odstopkovaných
250 gmalin
200 mlzakysané smetany
200 mlhustého bílého jogurtu
5 lžicmoučkového cukru
1 ksmalého svazku máty+ pár lístků na ozdobu
1cm kousek čerstvého zázvoru

Postup:

1. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuha i leskla, postupně přisypáváme moučkovým cukr (vždy přidáme 2 lžíce a řádně zašleháme)
2. Když jsme přisypali veškerý cukr, šleháme ještě tři až čtyři minuty, pak přidáme kukuřičný škrob a vinný ocet
3. Směs přendáme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme do kruhu o průměru 20 cm, pak z hmoty uděláme velkou misku s vyššími okraji, abychom mohli hotovou Pavlovu naplnit krémem
4. Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C, teplotu snížíme na 120 °C a pečeme hodinu a půl, troubu vypneme, necháme v ní Pavlovu zcela zchladnout, pak od základu dortu odtrhneme pečicí papír a Pavlovu dáme na servírovací talíř
5. Zakysanou smetanu promícháme s vykapaným jogurtem, přidáme na jemno nasekané lístky máty, na jemno nastrouhaný zázvor, moučkový cukr, rozmačkané jahody i maliny a zlehka vše promícháme
6. Připraveným krémem naplníme Pavlovu, posypeme očištěnými jahodami pokrájenými na čtvrtky, poprášíme moučkovým cukrem, ozdobíme lístky máty a podáváme.

Poznámka:

Pavlova je slavný dezert z Austrálie, který připomíná baletní sukénku věhlasné ruské baleríny, po níž se jmenuje a byl pro ni kdysi přichystán na uvítanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy