REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Datlové hvězdičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hvězdičky z mouky, javorového sirupu, másla, datlí a dalších ingrediencí, po upečení obalené v čokoládové polevě a ozdobené oříšky.


Ingredience:
240 ghladké špaldové mouky
180 gmásla
150 gsušených vypeckovaných měkkých datlí
100 glískových oříšků
100 gjavorového sirupu
60 gna jemno mleté celozrnné špaldové mouky
2 lžičkykypřicího prášku
1 lžičkaskořice
1 lžička vydlabané vanilkové dřeně
1 lžícecitronové šťávy
Na čokoládovou polevu:
200 ghořké čokolády
30 gmásla
drcené opražené oloupané oříšky na ozdobu

Postup:

1. Lískové oříšky opražíme 10-15 minut v troubě rozehřáté na 120 °C – začnou vonět, slupka se bude snadno sloupávat, ale uvnitř nesmí být oříšky tmavé
2. Z vychladlých oříšků odstraníme slupky a umeleme na velmi jemno
3. Sušené měkké vypeckované datle nakrájíme na velmi jemné kostičky
4. Hladkou špaldovou mouku, celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici, mleté oříšky, nakrájené datle, vanilkovou dřeň, javorový sirup, změklé na menší kousky nakrájené máslo a citronovou šťávu smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odležet
5. Pak vyndáme z ledničky, necháme chvíli ohřát při pokojové teplotě, rukama propracujeme, vyválíme plát silný asi 5 mm (dobře to jde přes velký mikrotenový sáček) a vykrajujeme z něho hvězdičky
6. Rozložíme na plech, dáme do trouby, pečeme při 160 °C asi 10 minut a po vyndání z trouby necháme na plechu zchladnou 7. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu; čokoládu rozlámeme na kousky a spolu se změklým máslem rozpustíme ve vodní lázni
8. Vychladlé hvězdičky obalíme v čokoládové polevě a ozdobíme drcenými oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vyrobte si jedlé dárky z vlašských ořechů

Vlašské ořechy jsou oblíbenou podzimní pochoutkou a poslouží i jako jedlé 🎁 dárky. Vyzkoušejte si například připravit domácí ořechovku nebo ořechy v medu, kterými pak podarujete na Vánoce někoho z rodiny, své přátele, či kamarády 🍶☝. V tomto článku najdete 4 osvědčené recepty. A jaké? Recept na ořechy v medu, karamelizované vlašské ořechy, domácí granolu a také na ořechový likér.

číst dále ...

Lahodný pečený čaj pro pohádkový odpočinek do studených dnů

Chladné a sychravé dny jsou za dveřmi a nám nezbývá nic jiného než se smířit s tím, že léto je pro letošní rok zkrátka pryč. Pokud podzimu příliš neholdujete, zkuste si najít příjemné rituály, které z něj udělají o něco snesitelnější období. Kdy jindy se přeci můžete bez výčitek zachumlat do deky a dopřát si šálek voňavého horkého čaje.

číst dále ...

Sezóna zvěřiny a jehněčího je zde

Podzim je tady a s ním i sezóna jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. A že vám jehněčí nevoní? Chyba! Pokud budete mít kvalitní maso a zvolíte správný způsob přípravy a vhodné ingredience, vykouzlíte lahodný pokrm. Lamart k přípravě chutných jídel nabízí celou řadu nádobí, se kterým bude výsledek podzimního vaření stoprocentní. Litinový pekáč a pekáč s varnou poklicí perfektně poslouží k pečení i dušení.

číst dále ...

Prostříhejte se s Klasáčkem k autu!

Češi rádi soutěží a také čím dál více při nákupu potravin upřednostňují kvalitu. Proto i letošní podzim spouští Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spotřebitelskou soutěž „Stříhejte kolem dokola“, jejímž maskotem je panáček Klasáček. K účasti stačí jen kupovat výrobky se značkami kvality, jako například Klasa, Regionální potravina, Bio, které vystřihnete, nalepíte do herní karty a zašlete poštou. Hlavní cenou je roční zapůjčení 3 osobních automobilů. Soutěž probíhá od 4. října 2021 do 2. ledna 2022.

číst dále ...

Rumová novinka přímo z Mauricia

Moře a léto k sobě neodmyslitelně patří. A jak lépe si zprostředkovat tuto atmosféru i v pohodlí domova než díky vašim chuťovým pohárkům. Novinka The Pearl of Mauritius vás přenese na exotický ostrov na jazyku i v mysli.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX ZÁŘÍ 2021 – balíček plný novinek

V září proběhl návrat do školních lavic a vyšel nový Brand Box, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Přehlídku novinek započala osvěžující kofeinová voda Tchibo Coffizz. Nabízí funkční benefity kávy – dodává energii, povzbudí mysl, udržuje ve střehu a hydratuje. Představuje čirou energii přírodního kofeinu se sílou odpovídající dvojitému espressu. Kofein ale není nositelem chuti, proto Tchibo Coffizz nechutná po kávě, ale po ovoci. K dostání je perlivá i jemně perlivá varianta s aroma citron s mátou a příchutí maracuja v praktické lahvi o objemu 0,5 l…

číst dále ...

Podzim ve znamení vín a sýrů. Přinášíme desatero správného párování

Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy