REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Datlové hvězdičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hvězdičky z mouky, javorového sirupu, másla, datlí a dalších ingrediencí, po upečení obalené v čokoládové polevě a ozdobené oříšky.


Ingredience:
240 ghladké špaldové mouky
180 gmásla
150 gsušených vypeckovaných měkkých datlí
100 glískových oříšků
100 gjavorového sirupu
60 gna jemno mleté celozrnné špaldové mouky
2 lžičkykypřicího prášku
1 lžičkaskořice
1 lžička vydlabané vanilkové dřeně
1 lžícecitronové šťávy
Na čokoládovou polevu:
200 ghořké čokolády
30 gmásla
drcené opražené oloupané oříšky na ozdobu

Postup:

1. Lískové oříšky opražíme 10-15 minut v troubě rozehřáté na 120 °C – začnou vonět, slupka se bude snadno sloupávat, ale uvnitř nesmí být oříšky tmavé
2. Z vychladlých oříšků odstraníme slupky a umeleme na velmi jemno
3. Sušené měkké vypeckované datle nakrájíme na velmi jemné kostičky
4. Hladkou špaldovou mouku, celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici, mleté oříšky, nakrájené datle, vanilkovou dřeň, javorový sirup, změklé na menší kousky nakrájené máslo a citronovou šťávu smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odležet
5. Pak vyndáme z ledničky, necháme chvíli ohřát při pokojové teplotě, rukama propracujeme, vyválíme plát silný asi 5 mm (dobře to jde přes velký mikrotenový sáček) a vykrajujeme z něho hvězdičky
6. Rozložíme na plech, dáme do trouby, pečeme při 160 °C asi 10 minut a po vyndání z trouby necháme na plechu zchladnou 7. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu; čokoládu rozlámeme na kousky a spolu se změklým máslem rozpustíme ve vodní lázni
8. Vychladlé hvězdičky obalíme v čokoládové polevě a ozdobíme drcenými oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy