REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukety plněné mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené cukety naplněné směsí z mletého masa, cibule a rajčat, dochucené zakysanou smetanou.


Ingredience:
250 gmletého masa
100 grýže
100 gzakysané smetany
30 gmásla
10 gsolamylu
2 kscuket
2 ksrajčat
1 kscibule
150 mlzeleninového vývaru
2 lžičkynasekaného tymiánu
mletý pepř
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu doměkka
2. Omyté cukety podélně rozpůlíme, vydlabeme, osolíme a opepříme, rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostky
3. Na 1 lžíci rozehřátého másla zesklovatíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a dobře opečeme, pak vmícháme rýži, rajčata, osolíme, opepříme a okořeníme na jemno nasekaným tymiánem
4. Připravenou nádivkou naplníme cukety, vložíme do hrnce, krátce opečeme na zbylém rozehřátém másle, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 25 minut, pak přidáme solamyl smíchaný se zakysanou smetanou a necháme přejít varem, podle potřeby pokrm osolíme, opepříme, popřípadě dochutíme citronovou šťávou.

Doporučení:

Můžeme použít i vegetariánskou variantu, že místo masa použijeme na kostičky nakrájenou dužinu z cukety a na kostičky nakrájenou žlutou papriku, pak obojí opečeme s cibulí, rýží, rajčaty a touto nádivkou naplníme cukety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy