REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukety plněné kroupami a ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukety plněné vařenými kroupami, nasekanými ořechy, dužinou a žervé, pokapané olejem a tomatovou šťávou, v troubě zapečené.


Ingredience:
4 ksmenších cuket
200 gkrup + voda
100 gžervé
100 gořechového oleje
50 goloupaných vlašských ořechů
250 mltomatové šťávy
100 mlvývaru
šťáva z 1/2 citronu
čerstvá máta
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kroupy opláchneme, namočíme přes noc ve vodě a pak je uvaříme doměkka ve stejné vodě, ve které byly namočeny, scedíme a necháme okapat
2. Omyté cukety podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a ponecháme asi 1 cm vrstvu, vydlabanou dužinu nakrájíme na menší kousky a ořechy nasekáme na hrubo
3. Potom prochladlé kroupy smícháme se žervé, přidáme cuketu i ořechy, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou, promícháme a směsí naplníme vydlabané cukety
4. Naplněné cukety naskládáme do ohnivzdorné mísy, pokapeme olejem a tomatovou šťávou, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě na 200 °C zapečeme asi 40 minut
5. Podáváme ozdobené mátou, s vařenými těstovinami a rajskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy