REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané, podušené cukety, smíchané se strouhaným sýrem, smetanou, vaječnými žloutky utřenými s máslem a sněhem z bílků, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
4 ksmenší (mladé) cukety
4 ksvejce
120 gstrouhaného tvrdého sýra
70 gmásla
4 dlsmetany
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté cukety nahrubo nastrouháme, podusíme, případnou vodu slijeme
2. Žloutky utřeme s máslem, přidáme strouhaný sýr a smetanu, zamícháme a spojíme s cuketami, okořeníme pepřem a solí
3. Nakonec do pokrmu opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků
4. V troubě vyhřáté na 170-180 °C nákyp zvolna zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy