REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Crème brûlée

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vytvořte si doma vlastní Crème brûlée. Tento recept na lahodný vanilkový krém pochází z Francie.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
120 gpráškového cukru
75 gbílé čokolády
45 gmásla
120 mlvaječného likéru
3 lžícekrystalového cukru
2 lžícebílého rumu
6 kssněhových pusinek
5 ksplátků želatiny
5 ksvajec
směs sušeného ovoce

Postup:

1. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, plátkovou želatinu necháme nabobtnat, pak ji vymačkáme, žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s práškovým cukrem a máslem
2. Vychladlou čokoládu vymícháme se žloutkovou pěnou na hladkou hmotu, rum zahřejeme, přidáme vymačkanou želatinu a rozpustíme ji
3. Z čokoládové směsi odebereme 2 lžíce, přimícháme je k želatině, zabarvenou želatinu opatrně přidáme k čokoládové směsi, z krystalového cukru připravíme karamel (na ohni na pánvičce necháme cukr pozvolna rozpustit)
4. Karamel sundáme ze zdroje tepla a za stálého míchání přilijeme likér, na několik vteřin vrátíme pánev na vařič a zahříváme, dokud nevznikne hladký krém
5. Polovinu karamelu dáme do šálku a smícháme se sušeným ovocem, z bílků vyšleháme sníh a přidáme k čokoládové směsi, na dno sklenic rozdělíme karamel se sušeným ovocem
6. Navrstvíme krém z bílé čokolády, navrch nalijeme druhou polovinu karamelu, do něj vtlačíme sněhové pusinky
7. Poháry dáme aspoň na 2 hodiny vychladit do ledničky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy